Caparol heeft een hart voor de natuur. Dat blijkt uit alles wat we doen. Al vele jaren lang voldoen we – onze fabrieken bevinden zich namelijk midden in een natuurgebied – aan de strengste eisen met betrekking tot milieu en grondstoffengebruik. Niet alleen omdat het verplicht is. Ook omdat het in onze overtuiging past en omdat we dat voor onszelf belangrijk vinden. Duurzaamheid is bij ons een sleutelwoord. Duurzaamheid behelst in onze visie niet alleen de leefbaarheid van onze natuurlijke omgeving, maar ook de economische integriteit van ons bedrijf. Wij zetten in op duurzaam ondernemen, duurzaam produceren en op duurzame gebouwen. Dat blijkt ook uit de producten die we maken.

 

IndekoGeo
Al in 1985 ontwikkelde Caparol een binnenmuurverf met een minimale emissie en zonder oplosmiddelen. In die tijd een ware revolutie. In 2016 brachten we IndekoGeo op de markt, verf voor binnen, met minimale emissie, maar ook zonder conserveringsmiddelen, oplosmiddelen en weekmakers. Bovendien is het bindmiddel uitsluitend gemaakt van herwinbare grondstoffen. Zonder in te boeten op de kwaliteit. IndekoGeo heeft een dubbele dekkracht, droogt snel en is geurneutraal. Overigens ook met water (!) verdunbaar.

Capatect System Natur+
Isoleren is op zich al goed voor het milieu. Capatect Natur+ is echter gevelisolatie die gemaakt wordt met hennep, een doodgewone plant die weinig eisen stelt aan de verzorging en steeds opnieuw gezaaid en geoogst kan worden. Ook in ons klimaat. Weinig transport en dus een geringe ecologische voetafdruk. Een schoolvoorbeeld van oordeelkundig grondstoffengebruik.

Clean Climate
Een volledig gamma met producten zonder allergenen en milieuvriendelijk geproduceerd. Voor ziekenhuizen, rusthuizen, kinderdagverblijven, … Tot dit assortiment behoren bijvoorbeeld CapaSan, voor een gezond binnenklimaat en Sensitiv en Sylitol Bio Interior voor mensen die lijden aan allergieën. Duurzaamheid en milieubewustzijn gaan bij Caparol hand in hand!

Categorieën: