Ramskapelle is een kleine deelgemeente van Knokke-Heist aan de Belgische kust. Dit rustige pittoreske dorpje kijkt uit over weidse polders en vormt een zeer geliefde woonomgeving. Toen er enkele nieuwe woningen werden gebouwd in een verkaveling in de Vrijestraat, hechtte men bijzonder veel belang aan het uiteindelijke uitzicht dat het algemene landelijke karakter niet mocht verstoren. Logisch dat men koos voor authenticiteit en degelijke natuurlijk aandoende en stijlvolle materialen.

Wie hoge eisen stelt aan de gevelafwerking komt algauw bij het systeem “The performer” van Caparol terecht. Dit kalei-systeem werd oorspronkelijk ontworpen voor de afwerking van beschermde monumenten en oude gebouwen, maar werd ook overgenomen voor particuliere woningen. Vakmanschap is alleszins een vereiste. Uiterste zorg en vakkennis bepalen voor een groot deel het resultaat.

De Caparol-producten die hier gebruikt werden geven een duidelijk beeld van de verschillende aandachtspunten die bij voorkeur aan een vakman worden overgelaten: Disboxan 485 Fassadensiegel, een waterafstotend impregneermiddel als voorstrijk op de onbehandelde ondergrond, Disbocret 505 reparatiemortel voor het wegwerken van oneffenheden en barstjes,vermengd met Disbon 760 ter verbetering van cementhoudende mortels, AmphiSilan-Tiefgrund, een voorstrijkmiddel voor een betere hechting onder muurverf en ten slotte Thermosan muurverf.

Ook het gevoel voor detail maakte hier het verschil: de boordstenen en bepaalde bakstenen muurgedeeltes werden niet gekleurd, zodat alles bijzonder authentiek oogt en mooi aansluit bij de bestaande woningen van dit kustdorpje.

Schildersbedrijf: Schilderwerken Dauwens, Lissewege

Caparol-dealer: Sijs, Brugge

Categorieën: