Deze kangoeroewoning in Destelbergen werd vroeger gebouwd in houtskeletbouw. De afwerking van de buitengevel gebeurde toen voor de benedenverdieping met baksteen en voor de andere verdiepingen met cementvezelplaten. Als gevolg van dit bouwconcept hebben de verschillende etages telkens een verschillende uitsprong. Het verschil bedroeg circa 2 cm per verdieping.

Aannemer T&T Gebroeders uit Vinkt kreeg de opdracht om het volledige gebouw te isoleren en er één mooi afgewerkt geheel van te maken. Wie aan isolatie van de buitengevels denkt, denkt al gauw aan Capatect Basic Pro van Caparol. Dat bleek ook hier de beste oplossing.

Door de dikte van de isolatieplaten te variëren, werden de bestaande niveauverschillen vakkundig weggewerkt en werd de “schil” van het gebouw mooi uniform en vlak.

Om de gevels te beschermen werd er aandacht besteed aan een dakrand met ruime oversteek. De vensterbanken werden vernieuwd en in aluminium uitgevoerd werd er een arduinen plint geplaatst één en ander vlot te doen verlopen speelde een goed afgestemde coördinatie tussen de verschillende onderaannemers en de hoofdaannemer een belangrijke rol.

De huiseigenaar is beslist fier op zijn zo goed als nieuwe pand. Frisse kleuren, een degelijke eindafwerking en strakke lijnen, dat is het resultaat. De extra isolatie en het daardoor verhoogde wooncomfort zijn niet zichtbaar, maar zullen in sterk verlaagde energiekosten wel degelijk tot uiting komen.

Opdrachtgever                                   De heer Istvan Den Tyn

Stukadoorbedrijf                                T&T Gebroeders, Vinkt

Caparol-Dealer                                  Vandeweege, Eke

 

Categorieën: