“Dalmatiner-plaat”. Zo noemen we de uit geëxpandeerd polystyreenschuim gemaakte isolatieplaten die we in ons isolatiesysteem Capatect gebruiken.

Capatect moeten we u wellicht niet meer voorstellen. Het is de naam van het bekende gevelisolatiesysteem van Caparol dat zowel voor nieuwbouw als voor bestaande constructies, voor renovatie dus, gebruikt wordt. Tegen de gevel worden een hechtingslaag, een wapeningslaag en isolatieplaten aangebracht die met pleisterwerk of ook met baksteenstrips of keramische materialen afgewerkt worden.

Praktisch, degelijk en betrouwbaar. Maar waarom heet die isolatieplaat “Dalmatiner”?

“Dalmatiner” is Duits voor wat wij Dalmatiër noemen. U kent ze wel, die zwart met wit gestipte honden die omwille van hun aandoenlijke uiterlijk in vele films een hoofdrol toebedeeld krijgen. Hun naam zou verwijzen naar een streek in Kroatië, maar dat is lang niet zeker.

Net zoals deze hond, is ook onze isolatieplaat gespikkeld. Zo zijn we dus op deze naam gekomen. Die spikkels hebben als voordeel dat deze plaat niet zo veel en zo snel warmte opneemt, dus beter isoleert. Daardoor is ze bijzonder vormvast en hecht ze beter.

Op de Belgische markt is er nog geen vergelijkbare versie van een dergelijk product verkrijgbaar. Daarin zijn we dus uniek!

 

 

Categorieën: