In een nog niet zo ver verleden bewerkten de landbouwers uit onze contreien de gevels van hun hoeves jaarlijks met een wit kalkmengsel. Door dit jaar na jaar te doen, soms wel decennia lang, vormde de kalklagen een mooie en fijne textuur. Een stijl waar de moderne consument nu nog steeds van houdt.

Maar wie tegenwoordig zijn gevel wenst te kaleien, wil natuurlijk geen jaren wachten op het resultaat. En daarnaast voldoet deze oude techniek niet aan de hedendaagse eisen op vlak van kwaliteit en duurzaamheid. Daarom ging Caparol zo een 10 jaar geleden al aan de slag met het doel om kaleien heruit te vinden voor moderne toepassingen. Een aantal nieuwe ‘kaleisystemen’ werden succesvol ontwikkeld.

Kaleien met Caparol geeft optisch hetzelfde resultaat als de traditionele kalkmengsels, maar de systemen zijn even gebruiksvriendelijk en prestatiegericht als moderne verf.

Om te kaleien, gebruiken we nog steeds dezelfde schildertechniek als vroeger. Een dunne kalkpleister  wordt met een borstel op de buitenmuur aangebracht en daarna afgewerkt met een kalkverf die de kleur van je gevel bepaalt.

Ondertussen heeft Caparol er al veel projecten met kaleien opzitten waaronder enkele prachtige referenties.

Categorieën: