De classicistische pastorij van Rijmenam is een beschermd monument en dateert uit 1785. De opdrachtgever wilde dan ook graag een duurzame afwerking.  Door voor een een vakman te kiezen die met Caparol werkt, was die hoogwaardige afwerking gegarandeerd.

De vakman controleerde het pleisterwerk op beschadigingen, gaten en naden en herstelde het waar nodig. Om het volledig uit te vlakken gebruikte hij Histolith Renovierspachtel. Deze minerale reparatiemortel in poedervorm werd ontwikkeld door Caparol binnen het Histolith productgamma.

Op het herstelde pleiserwerk bracht de schilder een  voorstrijklaag aan met onverdunde Amphilan Putzfestiger. Dit oplosmiddelhoudend, aromaatvrij speciaal voorstrijkmiddel is uitermate geschikt voor minerale ondergronden en oude silicaatlagen. Het heeft een versterkende dieptewerking op sterk zuigende oppervlakken.

Voor de finale afwerking werd gekozen voor een dieprode tint. De grondlaag bracht hij aan met  AmphiSilan Compact. Deze zet scheurtjes in pleisterwerk dicht en is weervast, waterafstotend en zeer goed waterdampdoorlatend. Voor de afwerking koos de vakman voor waterafstotende en minteraalmatte muurverf Amphisilan. Dankzij het Caparol Clean Concept is deze verf zeer traagvervuilend: de nano-kwartsdeeltjes werken immers extra water- en vuilafstotend.

Dankzij een juist gebruik van verschillende Caparol toepassingen oogt het dorpszicht van Rijmenam weer heel wat frisser.

 

Applicatiebedrijf: PIT

Caparol partner/dealer: De Olifant

Categorieën: