Een iets oudere woning moest gerenoveerd worden. De eigenaars besloten om ze volledig te strippen, er alle oude voorzieningen uit te halen en om in feite opnieuw met de afwerking en aankleding te beginnen. Dergelijke projecten lijken op zich niets bijzonders.

Zo ook hier. De buitenkant werd met het isolatiesysteem van Capatect System Comfort geïsoleerd. De gevels werden afgewerkt met isolatieplaten van 16 cm dik en met een pleisterlaag in een kleur die smaakvol werd afgestemd op de nog zichtbare donkere baksteen, het schrijnwerk en de garagepoort.

Degelijk, modern ogend, strak. Gewoon een mooi resultaat. Maar is dit wel zo gewoon?

Capatect System Comfort mag dan wel algemeen bekend en zo goed als een standaardtechniek zijn als het erom gaat om woningen te renoveren, te isoleren en te herwaarderen, vaak vergeten we hoe deze door zijn algemene bekendheid als “gewoon” omschreven techniek, toch tot bijzondere resultaten leidt. De woning van vroeger is er niet meer. Ze zit ingepakt in een beschermende schil die isoleert, de binnentemperatuur op peil houdt, een aangenaam leefklimaat in de woning garandeert, die de vochthuishouding in huis mee reguleert, die bovendien het huis beschermt tegen weer en wind, die voor de esthetische uitstraling zorgt en die bovendien duurzaam en milieuvriendelijk is…

Zoveel functies in één? Kun je dan nog spreken van een gewoon project? Gewoon kan blijkbaar toch heel bijzonder zijn.

 

    

 

Opdrachtgever De heer Guy de Goque

Afwerkingsbedrijf T&T Gebroeders

Caparol-Dealer Vandeweege

 

 

Categorieën: