Hip Hub Hooray is een Euregionaal cultuurproject voor hip hop en urban culture met als uitvalsbasis de voormalige Ambiorixkazerne in Tongeren (BE). Het project is een samenwerking tussen de Vlaamse Gemeenschap, la Fédération Wallonie-Bruxelles, de Provincie Limburg (Nederland) en Stad Tongeren.

Hip Hub Hooray bestaat uit 2 delen:

van 20 tot 24 augustus zijn er de HUBS, hierin werken upcoming artiesten uit Nederlands Limburg, Belgisch Limburg, Luik en de regio Aken aan hun skills en performances Tijdens workshops en masterclasses werken ze over de grenzen heen aan 3 disciplines: Music, Street Art en Dance. 

op zaterdag 14 september is er het Hip Hub Hooray FESTIVAL met de voormalige legerkazerne als indrukwekkend urban decor. Voor de editie 2018 won Hip Hub Hooray overigens een Red Bull Elektropedia Award voor ‘best breakthrough festival’.

Voor de tweede editie trad Hip Hub Hooray voor het eerst ook buiten de muren van de kazerne, met een fascinerende muurschildering, gemaakt door Adele Renault. Je vindt haar duif op de Veemarkt in Tongeren. 

Caparol steunt dit uniek cultuurproject en levert primers, verf en akoestisch materiaal en hoopt op deze manier te kunnen bijdragen aan een geslaagde editie. Meer informatie over Hip Hub Hooray vindt u op: https://hiphubhooray.eu/

 

Categorieën: