Iedereen herkent het wel. Een omgevallen kop koffie, een spetterende pastasaus op je kookvuur, of de vuile handen van je kindjes die zich dreigend richting je woonkamermuur verplaatsen. Wil je je (pas geverfde) muren proper houden, dan betekenen deze veelvoorkomende handelingen een direct gevaar. Maar geen nood, Caparol heeft ook hiervoor een kwalitatief hoogwaardige verf in huis die je kostbare muren langdurig beschermt tegen deze ongemakken. “Een huis dient om in te leven, en dan gebeuren er soms wel kleine accidentjes. Caparol garandeert je dankzij de perfect afwasbare muurverf een blijvende bescherming met een foutloos eindresultaat.

Maar welke verven kan je afwassen?

De hoofdregel voor het goed kunnen afwassen van een muuroppervlak, is de glans van de verf: hoe hoger de glans, hoe beter de verf afwasbaar zal zijn. Glanzende verfsoorten bevatten veel bindmiddel. Bindmiddel zorgt ervoor dat de verffilm gladder is en bijgevolg hoger is van glans en beter reinigbaar.

Matte verven daarentegen bevatten minder bindmiddel. Hierdoor is de verffilm in principe iets ruwer, matter en poreuzer. Bijgevolg is een matte verf in het algemeen moeilijker te onderhouden, maar dankzij de laatste technologische vooruitgangen heeft Caparol de perfecte verf in huis om toch mat te verven én afwasbaar te zijn.

Over welk product hebben we het dan?

Zo is er Caparol PremiumClean, een verf die uitermate geschikt is op muren en plafonds die veelvuldig gereinigd moeten worden. Ondanks het matte oppervlak is de verflaag uitstekend te reinigen. PremiumClean is bestand tegen in water oplosbare desinfecteermiddelen en daardoor ook zeer geschikt voor toepassing in gezondheidscentra, bejaardencentra, ziekenhuizen, openbare ruimten, hotels, scholen, kinderdagverblijven en horeca.

 

 

Categorieën: