Na de overname in 2006 hebben de huidige eigenaars van restaurant “Au Relais” in Verviers er alles aan gedaan om hun zaak steeds attractiever en beter te maken. De menukaart mag dan ook gezien worden en de groep trouwe bezoekers en fans weet dat bijzonder te smaken.

Met goed eten alleen komt een restaurant er tegenwoordig niet meer. Alles moet kloppen. Dus ook de omgeving en de accommodatie die immers in grote mate de sfeer bepalen. Met die wetenschap voor ogen werd de zaak in 2017 volledig gerenoveerd. Daarbij denk je automatisch aan nieuwe meubels, een frisse of juist een warme kleur op muren en plafonds, misschien nieuw bestek of porselein. Maar hier is men nog verder gegaan. Waar veel mensen komen is er immers veel geluid. Dat kan storend zijn. Zeker als er veel nagalm (echo) is, die een aangename tafelconversatie in de weg kan staan. De eigenaars hadden daar oog en oor voor.

Uit het gamma Capacoustic van Caparol werden “baffles” gekozen. Dat zijn elementen uit geëlastificeerde schuimstof op basis van malaminehars. Ze hebben een poreuze structuur die een hoge geluidsabsorptie garandeert. Je kunt ze aan muren of plafonds lijmen, maar ook ophangen zodat ze het geluidsklimaat in een ruimte volledig reguleren en matigen. Storende geluiden worden gedempt en nagalm wordt sterk ingeperkt.

“Baffles” is trouwens Engels en betekent zoveel als “klankbord” of “klankkast”. Deze benaming is dus zeker niet vergezocht. Ze bestaan overigens in rond, ellips of rechthoek en er zitten ook geluiddempende panelen in het gamma. Hoewel het op zich opvallende elementen zijn, vallen ze in dit interieur helemaal niet uit de toon. Ze werden immers met smaak gekleurd (je kunt baffles in elke wenste kleur spuiten zonder dat dat de geluidsregulerende eigenschappen aantast) en origineel opgehangen (met het ophangsysteem van Capacoustic). Zo hebben ze voor het oog veeleer een esthetische functie, terwijl het oor meegeniet.

 

Opdrachtgever: Restaurant “Au Relais” Verviers, 

Aannemer: Mr. Christian

Caparol-Dealer: Mr. Christian

Categorieën: