Dat klinkt goed!

Café De Rijkswacht in Hoogstraten is een instituut. Geroemd tot ver buiten het dorp omwille van zijn onovertroffen bierkaart. Ook door zijn ligging, vlakbij de kerktoren, is dit een dorpscafé dat aan elke definitie van dit woord voldoet. Bovendien is het een ontmoetingsplaats. Voor talloze verenigingen en sportclubs die er ook hun vergaderingen houden, maar ook voor sportliefhebbers die hier gewoon op TV naar hun geliefde wedstrijden komen kijken. Ambiance en gezelligheid zijn hier dus altijd troef.

Maar, te veel is te veel. Veel volk en veel ambiance, dat betekent dat er al eens luid gebabbeld en heftig gediscussieerd wordt. Op zich helemaal niet erg, maar als veel mensen samen geluid maken, wordt dat al snel lawaai. Het gevolg is mogelijk een onaangename omgeving waarin je je makkers nauwelijks kunt verstaan, maar je ook zelf niet verstaanbaar kunt maken. En dat kan in een café niet de bedoeling zijn. Maar geen nood. Caparol heeft ook voor dit probleem een oplossing paraat: Melapor-panelen uit het gamma CapaCoustic. Dit zijn elementen uit geëlastificeerde schuimstof op basis van melaminehars met een microporeuze structuur. Ze zijn licht en kunnen direct op een plafond of op de wanden gelijmd of opgehangen worden. Ze absorberen en reguleren het geluid. Gedaan met echo, galm en schelle klanken!

En lelijk opvallen doen deze panelen al helemaal niet. In tegendeel, in café de Rijkswacht werden ze aan het planfond opgehangen en in trendy zwart, mooi aansluitend bij de overige warme kleuren van het interieur, gespoten. Ze zorgen voor een modern accent en springen niet in het oog. Toch doen ze hun werk uitstekend. Sinds de renovatie van het café is het er nog aangenamer geworden, dankzij de betere geluidskwaliteit. Een biertje proeven, kletsen met vrienden, moppen vertellen en sportwedstijden kijken, het kan nu allemaal in een veel aangenamere sfeer.

CapaCoustic, knoop het in je oren!

Categorieën: