In het vroege voorjaar of het late najaar kan het weer gemakkelijk omslaan ondanks de voorspelde weerberichten. Tijdens deze periode is het dus niet altijd evident om ETICS systemen te plaatsen omdat lage temperaturen en hoge luchtvochtigheid het drogingsproces van pleisters kunnen veranderen. Maar voor deze “tussenperiode” is er Capatect Speedy.

Hoe werkt het

Capatect Speedy is een additief voor Capatect Amphisilan Fassadenputz en Thermosan Fassadenputz, dat zorgt voor een versnelde filmvorming aan het pleisteroppervlak. Deze filmvorming vertraagt enigszins de verdamping van het water onder de filmlaag die nadien plaatsvindt.

Toch is enige voorzichtigheid geboden

Bij gebruik van Capatect Speedy zijn dezelfde beschermingsmaatregelen tegen weersinvloeden van toepassing als wanneer geen additief toegevoegd wordt. Het gebruik van Capatect Speedy is dus geen vrijgeleide om in alle weersomstandigheden verder werken. Pleisterwerken uitvoeren onder de 5°C is sowieso af te raden. Verder dient iedere laag volledig droog te zijn alvorens een volgende aan te brengen. Zolang het pleister niet door – en door droog is, moet het geveloppervlak beschermd worden tegen regen. In geval van twijfel over het gebruik van Speedy, contacteer uw dealer of uw Caparol contactpersoon.

Bekijk de hele technische fiche op: https://www.caparol.be/caparol_pim_import/caparol_be/products/ti/151884/TI_Capatect_Speedy_BE_NL.pdf

Categorieën: