Wanneer je binnenkort de groothandel binnenloopt, zal je jouw vertrouwde Caparol-verf terugvinden in een gloednieuwe verpakking.

Met deze nieuwe verpakkingen hebben we niet alleen het ouderwetse uiterlijk van onze producten gemoderniseerd, hiermee hebben we ook alle Caparol-producten in alle landen waar Caparol wordt verdeeld geuniformiseerd. Overal waar je komt, zal je dus meteen onze producten herkennen en is er geen verwarring meer mogelijk over de verscheidenheid in etiketten.

Verder wordt elk type-product nu ook met één kleur aangeduid. Zo zie je snel het verschil tussen grondverf, metaallakken, systeemlakken … Tevens werd er noodzakelijke info aan de etiketten toegevoegd zoals bv. het druppel-symbool dat aangeeft of een product waterverdunbaar is. We lichten de belangrijkste categorieën even toe.

Kleurcodering:

Elke productgroep heeft z’n eigen kleur:

Oranje: Grondverf – oplosmiddelhoudend
Geel: Grondverf – waterverdunbaar
Rood: Lakken – oplosmiddelhoudend
Blauw: Lakken – waterverdunbaar
Groen: Systeemlakken – oplosmiddelhoudend
Zwart: Metaallakken – oplosmiddelhoudend
Grijs: Metaallakken – waterverdunbaar

Deze nieuwe verpakkingen geven onze producten een professionele uitstraling en scheppen meer duidelijkheid voor de vakman. Het was voor Caparol een hele klus om al deze verpakkingen te vervangen. De start werd genomen in 2017 en het resultaat mag gezien worden.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *