Een mooi herenhuis is echt wel iets bijzonders: die statigheid, die elegantie, die tijdloze prachtige bouwstijl, die vind je haast niet meer. 

Bovendien is wonen in zo’n huis vaak een bijzondere ervaring. De hoge plafonds, de ruime kamers en de tijdsgeest die in dergelijke gebouwen nog heerst, die zijn onovertroffen. 

Maar natuurlijk zijn er ook nadelen. Zulke huizen voldoen immers niet aan de moderne wooneisen van nu. Ze zijn niet geïsoleerd en dat merk je in de eerste plaats in je portemonnee, maar ook in een onaangenaam gebrek aan behaaglijkheid en comfort. 

Gelukkig bestaan er tegenwoordig mogelijkheden om de charme van statige herenhuizen te behouden en ze tevens aan te passen aan de noden van deze tijd. En gelukkig kan dat met volledig behoud van de oorspronkelijke stijl en schoonheid van de gevels met al hun kenmerkende stijlelementen. 

Een mooi voorbeeld daarvan vind je bij deze villa in Schepdaal. Het huis werd uitgebreid met een modern woongedeelte in een hedendaagse stijl en met buitengevels in witte crepi. Dit nieuwe deel sluit perfect aan en doet geen afbreuk aan het oorspronkelijke, oude deel, dat er nog precies zo uitziet als vroeger. Van het oude gedeelte werden enkel de kopgevels grondig aangepakt. Die zien er nu weer uit als nieuw en zijn bovendien prima geïsoleerd. 

Het geheim? Capatect System Comfort en Meldorfer steenstrips. 

De kopgevels werden bekleed met een Capatect -gevelisolatiesysteem, afgewerkt met Meldorfer steenstrips. Deze werden perfect nagemaakt naar het voorbeeld van de originele baksteen van de voorgevel. Meldorfer steenstrips kunnen in haast alle kleuren en structuren worden gemaakt, van modern tot klassiek. Zelfs de bleker gekleurde spekbanden die immers ook nagemaakt werden, zijn niet van echt te onderscheiden. 

Uiterlijk zie je nauwelijks verschil met de originele oude constructie van vroeger, maar nu is ze beter dan ze ooit was.

Bouwheer: Batobou
Aannemer: Pleisterwerken Evenepoel
Dealer: MPA