Vaak gaan moderne woningbouw en witte crepi hand in hand. Voor een strakke villa in Drongen ging architect Els Verzele op aanvraag van de bouwheer op zoek naar een warmere uitstraling. De productkeuze voor de afwerkingslaag viel uiteindelijk op de afwerking Capatect Betonlook Autentico dat de woning een betonlook verleent.

Strakke lijnen, hout en glaspartijen maar geen overdreven klinische look. Dat was de vraag die architect Els Verzele voorgeschoteld kreeg door de bouwheer in Drongen. Witte crepi was daardoor geen optie. Verzele ging grasduinen in het Caparol-aanbod en maakte kennis met verschillende gevelafwerkingsmogelijkheden, waaronder een betonlook.

Organische uitstraling door betonlook

De gevel van de villa bestaat uit het thermische gevelisolatiesysteem Capatect System Comfort, voorzien van verschillende isolatiediktes. Histolith Antik-Lasur in de kleur Ginster 15 fungeert als semi -transparante lazuurlaag op de vlakke cementpleister. De villa vormt zo een gepast antwoord op de bouwvraag: een samenspel van een modern en strak ontwerp, optimale isolatiewaarden én een warme en organische uitstraling door de betonlook.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *