Naast een dikke vriend van de vakman is Caparol ook een goede vriend van de kunstschilder. En daar kunnen ze in Lier van meespreken. Sinds afgelopen november is er in Lier namelijk een gedoogzone voor streetart en graffitikunst. Een viaduct dat onder de Lierse ring ligt, hoort ook bij deze zone en werd voor de gelegenheid plechtig ingehuldigd met een mooi staaltje graffitikunst van het streetart collectief Blend Paint. Zij versierden het viaduct met een prachtig portret van geboren en getogen Lierenaar Ruben Block, ook wel bekend als de zanger van de band Triggerfinger. 

De wanden van het viaduct werden voorgestreken met Dupa-HaftGrund, een wit gepigmenteerde primer waarmee de eerder aangebrachte graffiti werd geïsoleerd. Daarna werden de producten CapaGrund Universal en Amphibolin gebruikt in combinatie met graffiti-spuitbussen om verschillende nuances zoals glansverschillen te creëren. Het portret van Ruben Block werd volledig met verf verwezenlijkt, slechts enkele contouren werden afgewerkt met een speciale stift.

De officiële inhuldiging vond plaats op 25/11/2020 in de aanwezigheid van de enige echte Ruben Block. Dit project in Lier werd mede mogelijk gemaakt door een fijne samenwerking met verfgroothandel De Olifant, kunstgalerij Artisjok en de Stad Lier. 

Ben je benieuwd naar het resultaat? Ga dan zelf zeker eens een kijkje nemen. Tip: het viaduct ligt op de weg van verschillende door Lierse stadsgidsen gegidste wandelroutes.  

Partners: De Olifant en Galerij Artisjok

Categorieën: Verf