“Black is black” is de titel van een wereldhit uit 1966 van de Spaanse groep Los Bravos die later door Johnny Hallyday in het Frans werd vertaald als “Noir c’est noir” en haast net zo bekend werd. 

Maar de jury van de Duitse Innovatieprijs architectuur + office 2020 zag dat anders. Zij beloonde de nieuwe kleurenwaaier “Schwarz” van Caparol met de eerste prijs. 

Zwart is inderdaad helemaal niet zomaar zwart. Dat tonen de 26 verschillende zwart-tinten die Caparol in zijn unieke kleurenwaaier voorstelt. 

Vrij vertaald ziet de jury het zo: “Een betere omschrijving voor deze waaier zou wellicht “30 shades of black” geweest zijn, in plaats van het eerder gewone “zwart”. Deze overwinning van Caparol is voor velen waarschijnlijk een verrassing. Toch is een goed kantoorconcept niet mogelijk zonder een weloverwogen en geslaagde kleurenkeuze. Met dit aanbod is Caparol erin geslaagd kleurennuances te vinden die donkere kleuren tot hun recht doen komen en die voldoende afwisseling bieden om het gewenste of onderbewuste effect van zwarte tinten te laten beleven.”

Caparol heeft inderdaad een nieuwe kleurenwaaier gecreëerd, met alleen maar zwart. Een perfecte weergave van de trend naar donkere kleuren die de laatste jaren opgang maakt. Deze zwarttinten zijn uitermate geschikt voor projecten in de gastronomie en in hotels maar net zo goed ook voor woonruimtes. Zwart zorgt voor diepte en genereert aandacht voor het gehele design omdat het de contouren van de kamer doet vervagen. 

De kleurentinten zwart van Caparol zijn geschikt voor een verfijnd interieur, voor wanden en plafonds. Er zijn maar liefst 26 fijne nuances, geordend van lage tot hoge intensiteit. De afdruk op volledige pagina-grootte maakt het gemakkelijker om de gekozen tint in te schatten en te beoordelen. De waaier is een perfecte aanvulling op de waaier “Weiss” die Caparol eveneens aanbiedt. 

Je kiest dus beter niet zomaar een zwart, maar wel het gepaste zwart. Laat je leiden door de nieuwe kleurenwaaier “Schwarz” van Caparol.

Categorieën: Verf

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *