In oktober 2020 keurde de Vlaamse Regering een verdubbeling van de premie voor buitenmuurisolatie goed. De basispremie voor muurisolatie langs de buitenkant stijgt in 2021 van 15 naar 30 euro per m2. Ga je voor een buitenmuurisolatie met Caparol-oplossingen volgend jaar? Dan heb je recht op deze premie.

Volgens de Vlaamse langetermijnrenovatiestrategie moeten bestaande woningen in Vlaanderen tegen 2050 een vergelijkbaar energieprestatieniveau halen als nieuwbouwwoningen met een vergunningsaanvraag in 2015. Dat betekent dat tegen 2050 het gemiddelde EPC-kengetal van het volledige woningenpark overeen moet komen met het energielabel A, wat gelijkgesteld is met een EPC-kengetal van 100. Kortom, werk aan de winkel. Als stimulans verdubbelt de Vlaamse Regering de basispremie voor muurisolatie langs de buitenkant van 15 naar 30 € per m². Die voor isolatie van buitenmuren in de spouw of voor de isolatie van buitenmuren aan de binnenkant blijft ongewijzigd.

Technische, efficiënte en duurzame systemen

Een woning die warmer blijft in de winter en koeler in de zomer. Het wooncomfort dat stijgt en de energiefactuur die daalt. Stuk voor stuk voordelen van een goed geïsoleerde woning. Een kleiner energieverbruik is bovendien een goede zaak voor de planeet. Een muur langs de buitenkant isoleren is echter niet zo eenvoudig als het lijkt. De kunst zit hem in de juiste materiaalkeuze. Als voorloper op het vlak van gevelisolatie en dankzij jarenlang intensief onderzoek in een eigen research- en testinstituut heeft Caparol technische, efficiënte en duurzame systemen ontwikkeld voor bestaande en nieuwe constructies. 

Nieuw uiterlijk

Nadat de buitengevel geïsoleerd is, komt de afwerking aan bod. Hierbij zijn de mogelijkheden haast onbeperkt. De gevel bezetten met crepi, afwerken met steenstrips, of betonlook. Twee vliegen in een klap: je isoleert je buitengevel duurzaam én geeft je woning een nieuw uiterlijk! 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *