Als iets uniek is, zie je dat onmiddellijk. Dat geldt ook voor dit landhuis/kasteel in Kapellen. De bouwstijl is apart, neoclassicistisch, met een opvallend torengebouw en in het oog springende sier- en vormelementen. Bovendien is het gebouw meer dan honderd jaar oud. 

Een dergelijk object moet gewoon behouden blijven. Dat betekent dat er zorg en veel onderhoud aan besteed moeten worden. Om dat rendabel te houden, dient men de juiste producten gebruiken  te selecteren, waarbij de kostprijs en kwaliteit in correct balans is. In die zin is dus niets goed genoeg.

Na meer dan een eeuw drong enig onderhoud zich vanzelfsprekend op. En natuurlijk kozen de eigenaars ervoor om de oorspronkelijke stijl van het bouwwerk te behouden. 

Het gevel- en pleisterwerk werd daarom behandeld, opgefrist en vernieuwd met Sylitol Finish 130 van Caparol. Deze silicaatgebonden mineraal verftype geniet door haar kristallijne structuur onder andere van een hoge weerbestendigheid en waterdampdoorlaatbaarheid. Bovendien is het bijzonder duurzaam en kleurvast. In de kleurenwaaier van Histolith vonden de eigenaars bovendien een kleur die het origineel bijzonder dicht benaderde. 

Het houtwerk werd gerenoveerd met de solventgedragen primer Capalac Allgrund. Die garandeert immers een zeer goede hechting op de oude, grondig geschuurde verflagen. De afwerking gebeurde met Capacryl Aqua Venti, een microporeuze watergedragen lak met een grote duurzaamheid. 

Het landhuis straalt weer zoals in zijn beginjaren en de volgende grote onderhoudsbeurt zal nog lang op zich laten wachten. Dat is namelijk het grote voordeel van een verantwoorde productkeuze volgens het principe: niets is goed genoeg.

Renovatiewerken: BCM

Dealer: Bellens-Beneens 

Categorieën: Verf

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *