Meubelen Verellen, een Amerikaans bedrijf met Belgische roots, gaat voor topkwaliteit in zitmeubelen. De klanten laten zich overtuigen door de degelijkheid en de looks van originele banken en fauteuils in een gepaste setting. Ook de presentatie is immers belangrijk. 

De drukbezochte toonzaal moet aan dit verkoopmodel tegemoetkomen. Passende en smaakvol gekozen kleuren die bovendien regelmatig aangepast en veranderd moeten kunnen worden, zijn daarom een basisvereiste. Ook zij moeten dezelfde kwaliteit en degelijkheid uitstralen als de te koop aangeboden producten.

Maar schilderen kost tijd en een toonzaal vele weken lang overhoopzetten om schilder- en onderhoudswerken uit te voeren, is commercieel gezien nu eenmaal niet gewenst. De werken moeten dus vooruitgaan, zonder aan resultaat in te boeken. 

Caparol heeft voor dergelijke eisen een totaaloplossing met niet alleen mooie maar ook langdurig deugdelijke producten die bovendien snel en accuraat aangebracht en verwerkt kunnen worden. Een totaaloplossing dus die bovendien ook kostenbesparend is. Het schilderen en het onderhoud kost immers minder tijd. 

De houten vloer in de toonzaal werd geschilderd met Disbon 404 ELF 1K-Acryl-Bodensiegel, een één component PU versterkte, oplosmiddelvrije acrylaatcoating met minimale emissie voor binnen en buiten. De muren werden voorzien van een laagje CapaTrend, bijzonder goed dekkende muurverf die in velerlei kleuren kan aangemaakt worden. 

Zowel de vloeren als de muren werden met een Airless-verspuittoestel aangebracht. Dat ging een stuk sneller als verven met de rol, wat een perfect alternatief is en met deze producten ook kan, als de omstandigheden het toelaten. 

De accentmuren kregen een speciale behandeling. Zij werden bepleisterd met Capatect Armareno 700 en afgewerkt met Histolith Antik-Lasur. Dat werd met de kwast gedaan zodat een betonlook met een mooie bronskleurige glans ontstond. 

Degelijk, snel en kwalitatief, dat was het resultaat dat vooropgesteld werd. Met Caparol was het niet nodig om te kiezen, maar konden deze doelstellingen allemaal samen gerealiseerd worden. 

Bouwheer: Meubelen Verellen 
Uitvoering: Stand-Spinn 
Dealer: De Olifant

Categorieën: Verf

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *