Wanneer twee verflagen met elkaar in contact komen en enige tijd tegen elkaar aangedrukt worden, zoals bij raam- en deursluitingen, kunnen ze soms aan elkaar kleven. Dit fenomeen noemen we “blocking”.

Ze kunnen ook gaan kleven aan andere materialen die weekmakers bevatten. Bijvoorbeeld aan rubberen of kunststoffen tochtstrips en dergelijke.

Tijdens de eerste dagen na het aanbrengen, kunnen watergedragen lakken daar gevoelig aan zijn. De weekmakers in de twee verflagen activeren elkaar en kunnen kleverig aanvoelen. In het slechtste geval brengen ze elkaar schade toe.

Calculeer daarom voldoende droogtijd in, vóór je ramen en deuren na het verven weer sluit. 

Vroeger werd de verf zodra ze handdroog was met talk ingepoederd of met boterpapier afgedekt. Dat is echter niet meer van deze tijd.

Onze acrylaatlakken Capacryl Aqua PU Mat, Satin en Gloss zijn versterkt met urethaanhars. Dat komt een optimale krasvastheid en goede schuurbaarheid ten goede. Door het urethaanhars bindt de verf sneller en wordt ze ook beter en sneller hard. De gevoeligheid voor het “blocking-effect” neemt daardoor aanzienlijk af en is zelfs praktisch onbestaande.

Categorieën: Verf

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *