Goed begonnen is half gewonnen. Dat geldt ook voor schilderwerken: enkel met een uitstekende voorbereiding bekom je een piekfijn eindresultaat. Met CapaGrund Unversal als primer verzeker je jezelf van een perfecte afwerklaag, zowel binnen als buiten. 

Welke toepassing?

CapaGrund Universal is een waterverdunbaar wit of aankleurbaar universeel voorstrijkmiddel. Hij werd in eerste instantie als buitenprimer ontwikkeld, maar je kan ‘m evengoed voor binnentoepassingen gebruiken. Als primer verzekert CapaGrund Universal een optimale verankering van de afwerkingslagen op de ondergrond. Een samenstelling uit gemodificeerde silicone kunstharsdispersie geeft de primer een zeer dampopen karakter en zorgt voor een indrukwekkend hechtingsvermogen op harde matig tot niet-zuigende ondergronden zoals silexbeton. Deze karakteristieken bieden verschillende afwerkingsmogelijkheden zoals verven in dispersie of siliconeharshoudende en dispersie-silicaatmuurverven. Je merkt het: de term ‘Universal’ dekt de lading volledig! 

Hoe gebruiken?

CapaGrund Universal is klaar voor gebruik, je kan dus meteen aan de slag. Je verwerkt het product met een kwast, een verfroller of airless. Het beste resultaat bekom je met een semilangharige antispat gevelrol. 

Het eindresultaat

Zeg niet zomaar primer tegen CapaGrund Universal. Hij beïnvloedt immers mee het eindresultaat. Als je CapaGrund Universal gebruikt, reduceer je merkelijk het risico op baanvorming, zelfs bij dieptinten. Ook zorg je voor een mooi egaal eindresultaat van de afwerklagen. 

Tips & tricks?

CapaGrund Universal beschikt standaard over een ‘Nespri’-kwaliteit. De primer is daardoor kant-en-klaar voor spuitapplicaties met zo goed als geen vorming van spuitnevel. 

Werk je de primer af met een dispersie-silicaat? Dan zal de silicaat correct gaan verkiezelen dankzij de uitgebalanceerde samenstelling van CapaGrund Universal.

Categorieën: Verf

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *