Het ontwerp en detailleringen in de gevel zijn bepalend voor de mate en aard van de vervuiling en het bijpassende onderhoud. Als regenwater geconcentreerd over de gevel afloopt kan dit lokaal een ernstige vervuiling veroorzaken. Om dit te voorkomen moeten gevels voorzien worden van  druiplijsten met voldoende oversteek. Dat geldt ook voor raamdorpels en dakranden.

Indien u een bestaande gevel gaat na-isoleren dan dienen de raamdorpels aangepast te worden. Hiervoor heeft Caparol aluminium vensterbanken met waterdichte kopschotten in allerlei maten en kleuren in het gamma.

Om te voorkomen dat gepleisterde geveldelen in direct contact staan met water op een plat vlak , bijvoorbeeld in dagkanten van een raamopening, of dakranden tegen opgaand gevelpleisterwerk, worden pleisterlagen bij voorkeur aangebracht vanaf een kleine opstaande rand die de afloop van regenwater naar het dak geleidt. De CapaBac accessoires kunnen hiervoor een oplossing zijn.

Naar de technische duurzaamheid van buitengevelisolatie toe is het belangrijk om aansluitingen aan andere bouwdelen blijvend waterdicht te houden opdat er geen waterinfiltratie kan plaatsvinden achter de pleisterlagen dan wel achter de isolatielaag. In de systeemopbouw wordt daarin voorzien met een zwelband tussen de isolatielaag en aansluitende bouwdelen.

Voor meer info: https://www.caparol.be/assortiment/thermische-gevelisolatie

Voor specifieke details en oplossingen kan u te allen tijde terecht bij onze technische dienst.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *