De vraag naar verfproducten met een voedingsattest blijft stijgen. Door dat attest zijn deze producten geschikt voor de afwerking van ruimtes waar voeding wordt verwerkt. Om tegemoet te komen aan die vraag voegen we een gecertificeerde muurverf, lakverf en 1K vloerverf toe aan ons gamma.

De Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu stuurt al langer aan op meer verfproducten met een voedingsattest. Tot nu toe bood het Caparol-gamma de DisboPOX 447, een 2K waterige vloer- en wandverf en de DisboPOX 475 2K oplosmiddelhoudende vloercoating aan met een voedingsattest. Nu voegen we daar een muurverf , lakverf en 1K vloerverf aan toe. Door deze toevoegingen bieden we als fabrikant een uniek gamma met voedingsattest aan!

Grondige testfase

Het Belgisch verpakkingsinstituut (IBE-BVI) test de door ons geselecteerde producten. De verven ondergaan bepaalde labotesten om te controleren of bij dampen of reiniging stoffen vrijkomen uit de verf. HET IBE-BVI bezorgt ons vervolgens het testrapport en certificaat.

Het certificaat toont aan dat je de verven veilig kan toepassen in ruimtes waar voeding verwerkt wordt, zoals bakkerijen, slachterijen of restaurants.

Categorieën: Verf

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *