In april 2021 kondigde Vlaams minister van Energie Zuhal Demir aan dat er extra budget werd vrijgemaakt om renovaties in Vlaanderen te stimuleren. Onder de noemer ReNUveren wil de Vlaamse overheid een versnelling hoger schakelen in het stimuleren van meer energiezuinige woningen. Als Caparol-bouwprofessional ken je uiteraard de technische kant van de zaak en ben je perfect geplaatst om de bouwheren hierover te informeren.

Voor bouwheren is het echter niet eenvoudig om het overzicht te bewaren. Jouw advies als bouwprofessional biedt dus een enorme meerwaarde. De premies blijven niet eeuwig gelden, NU renoveren (reNUveren) is dus de boodschap.

De nieuwe Vlaamse maatregelen in de praktijk

Wie vanaf 2021 eigenaar wordt van een woning kan tot 60.000 euro renteloos lenen voor een grondige renovatie. Daarbovenop kan wie een woning energiezuinig wil maken een EPC-labelpremie tot 5000 euro aanvragen.

Wie een renteloze lening aangaat, verbindt er zich toe om de woning binnen vijf jaar energiezuinig te renoveren. De energieprestatie van het gebouw moet daarna aanzienlijk verbeterd zijn. Concreet gaat het om de volgende labels:

  • HUIS:  van energielabel E of F  naar label A, B of C
  • APPARTEMENT:  van energielabel D, E of F  naar label A of B

Het ideale systeem voor laagenergie- en passiefhuizen

Isolatie speelt een essentiële rol bij het gevoelig verbeteren van de EPC-waarde van een woning. Als je nog niet aan buitengevelisolatiesystemen hebt gedacht, is het nu ongetwijfeld een uitstekend moment. Deze systemen komen bij uitstek in aanmerking bij het ontwerp en de bouw van laagenergie- en passiefhuizen. Waarom?

  • Isolatiediktes tot 40 cm zijn mogelijk
  • Koudebruggen kunnen op een zeer eenvoudige en efficiënte wijze worden vermeden
  • Er kan flink bespaard worden op de fundering doordat het gevelisolatiesysteem niet ondersteund dient te worden

Caparol: renovatiepartner bij uitstek!

Als voorloper op het vlak van gevelisolatie en dankzij jarenlang intensief onderzoek in een eigen research- en testinstituut heeft Caparol technische, efficiënte en duurzame systemen ontwikkeld voor bestaande en nieuwe constructies. In het ons gamma vind je een ruime keuze aan Capatect-gevelisolatiesystemen. Nadat de buitengevel geïsoleerd is, komt de afwerking aan bod. Hierbij zijn de mogelijkheden haast onbeperkt. De gevel bezetten met crepi, afwerken met steenstrips, of betonlook: het kan allemaal. Op die manier bieden we dé totaaloplossing voor een perfect eindresultaat.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *