Caparol maakt verf en gevelisolatie voor professionals. Bij ons krijgt de vakman de glansrol. Daarom zal u voortaan deze rubriek in elke nieuwsbrief zien terugkomen. Want het woord van de vakman is wat bij ons telt! Deze keer spraken we met Wilfried Boelen van www.boelen.be.

Als jonge knaap met een leercontract startte Wilfried Boelen zijn carrière in 1973 in de schilderszaak van zijn vader. Tegenwoordig is hij zaakvoerder van Wilfried Boelen Schilderwerken, een zaak die zich naast schilderwerken ook specialiseert in het behangen en het stofferen van muren.

Enerzijds is Wilfried Boelen al enkele decennia overtuigd van de producten van Caparol. En anderzijds zijn we bij Caparol grote fan van zijn vakmanschap. Daarom is het hoogtijd om elkaar beter te leren kennen tijdens een gesprek. Wilfried Boelen is erg ervaren in het restaureren van oude schilderwerken, het aankleden van wanden en het toepassen van speciale verftechnieken zoals faux marbe en houtimitatie.

“Binnen- en buitenschilderwerken doen we eigenlijk evenveel. Maar de belangrijkste troef van onze zaak is de expertise in speciale verftechnieken die we door de jaren heen hebben opgebouwd.” Vertelt Wilfried Boelen ons. “Ik laat architecturale elementen in het interieur van oude herenhuizen en kastelen er bijvoorbeeld uitzien als marmer met een levensecht eindresultaat. Maar ook voor andere optische illusies of trompe l’oeils kunnen klanten bij mij terecht. Dankzij de gespecialiseerde producten van Caparol is het mogelijk om deze technieken toe te passen en restauraties uit te voeren op oude schilderwerken.”

Speciale verzoeken of niet, al sinds het jaar 2000 zweert Wilfried Boelen bij de producten van Caparol. “Mijn eerste kennismaking met Caparol was bij toenmalig groothandel Boermans. Aanvankelijk heb ik de buitenmuurverf AmphiSilan uitgetest en ik was meteen verkocht.” Wanneer we Wilfried Boelen vragen naar zijn favoriete Caparol-product antwoord hij lachend “Eigenlijk is dat beroepsgeheim. Als de concurrentie dezelfde Caparol producten gebruikt, bekomen ze een veel te goed resultaat… Maar voor jullie maak ik een uitzondering. Voor buitenmuurverven gebruik ik tegenwoordig het liefste ThermoSan-verf. Wat de binnenmuurverven betreft, kies ik voornamelijk voor CapaTex Mat S1en de lakken uit het Aqua PU-gamma.”

“Maar niet alleen voor de productkwaliteit blijf ik bij Caparol. Ook hun advies en technische ondersteuning zijn goud waard. Het mooiste voorbeeld is wanneer ik de opdracht kreeg om het interieur van de oude elektriciteitscentrale in Heusden-Zolder te schilderen. Dat was een geregistreerd monument waarvoor ik me aan de regels van monumentenzorg moest houden. Caparol heeft er toen voor gezorgd dat alles vlotjes verliep.” Voegt Wilfried er nog aan toe.

Ben je benieuwd hoe de oude elektriciteitscentrale is uitgedraaid? Neem dan snel een kijkje op: www.houseofweddings.com

Categorieën: Verf

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *