Met CapaCryl Aqua PU Mat & Satin beschik je over een eenvoudig te verwerken en sneldrogende polyurethaan-acrylaatlak voor kras- en stootvaste laklagen.

Welke toepassing?

Van plan om timmerwerk in een interieur van een nieuwe laklaag te voorzien? Kies dan voor CapaCryl Aqua PU Mat of Satin. Het met zorg opgebouwde evenwicht tussen acryllaat en polyurethaanhars geeft de lakverf een uitzonderlijk krasvast karakter. Tegelijkertijd vangt CapaCryl Aqua PU voldoende spanning op waardoor de laklaag niet barst als de geschilderde drager trilt of beweegt.

Met de matte versie verfraai je zowel timmerwerk als wanden, wat zeer handig is als je bijvoorbeeld zowel muurvlakken als deuren in dezelfde tint moet afwerken. Op die manier voorkom je met 100% zekerheid kleurverschillen.

De zijdeglans versie (Satin) is nóg onderhoudsvriendelijker en krasresistenter dan de matte variant en gebruik je daarom best voor lakwerken in publiek toegankelijke ruimtes zoals scholen of flatgebouwen.

Hoe gebruiken?

Op de zoals gewoonlijk voorbereide drager breng je eerst een laag CapaCryl Aqua Uniprimer aan, om vervolgens af te werken met twee lagen CapaCryl Aqua PU Mat of Satin.

De lakverf is verspuitbaar onder lage druk. Daarnaast kan je ze ook aanbrengen met een lakborstel voor arcylaatkwaliteit of een met een microvezel of mohair lakroller.

Het eindresultaat

Streef je naar een strak en krasvast eindresultaat? Ga dan aan de slag met CapaCryl Aqua PU Mat of Satin.

Tips & tricks?

CapaCryl Aqua PU Mat en Satin zijn ook verkrijgbaar in NAST-kwaliteit waardoor je de lak nevelarm kan spuiten. Bovendien is de lak opgebouwd op basis van acrylaathars waardoor hij niet zal vergelen bij gebrek aan uv-licht.

Wist je dat de CapaCryl Aqua PU Satin ook beschikt over een voedingsattest?

Categorieën: Verf

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *