Gevelisolatiesystemen kunnen afgewerkt worden met een verfsysteem. Veelal wordt gekozen voor een vuilwerende verf. Het voordeel is dat de stelling en beschermingsfolies reeds aanwezig zijn waardoor de kosten beperkt blijven in vergelijking met schilderen bij een onderhoudsbeurt.

Het schilderen van de sierpleister zal de homogeniteit van de kleur (in het bijzonder donkere kleuren) ten goede komen. De verflaag fungeert als een bescherming die de wateropname van het sierpleister en de inwerking van UV-straling beperkt. Deze optionele afwerking voorkomt snelle vuilaanhechting en heeft een gunstig effect op de onderhoudsfrequentie en het gemak.

Op eender welk moment kan beslist worden om een sierpleister te schilderen. Dikwijls gebeurt dit naar aanleiding van een geplande onderhoudsbeurt. Dit maakt deel uit van een normaal onderhoud van een ETICS.

Het schilderen van het sierpleister kan het gebouw een nieuwe, eigentijdse look geven. Uiteindelijk zal dit alles resulteren in een gevel die langer proper blijft. De keuze van het verfsysteem wordt bepaald door de componenten van het toegepaste systeem. De waterdampdoorlaatbaarheid van de verf moet hier namelijk op afgestemd worden.

De hoogkwalitatieve verfproducten van Caparol met Clean Concept technologie zijn hiervoor uitermate geschikt. Informeer u bij uw Caparol adviseur.

Categorieën: Verf

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *