Met Capacryl Aqua Venti beschik je over een zijdenglanzende microporeuze vochtregulerende lak voor buiten, bruikbaar als primer én eindlaag op maatvast en niet-maatvast hout.

Welke toepassing?

Capacryl Aqua Venti is hét product voor lakwerk van maatvast en beperkt maatvast timmerwerk dat zich buiten bevindt. De lak geniet een microporeus, vochtregulerend, blokvast en elastisch karakter.

Hoe gebruiken?

Verkeert het hout in uitstekende conditie, vrij van looizuren en andere stoffen? Dan kan je Capacryl Aqua Venti toepassen als een één-potsysteem. Als fabrikant adviseren we om eerst een voorstrijklaag aan te brengen met Capalac AllGrund. Zo verklein je de kans op risico’s door de isolerende eigenschappen van Capalac AllGrund.

De lakverf breng je aan met een type kwast voor acrylaatkwaliteit , maar verwerking met een microvezel of vilten lakroller behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Het eindresultaat

Met Capacryl Aqua Venti bekom je een strak eindresultaat met zachte zijdeglans, hoge dekkracht en een extra laagdikte bescherming op de hoeken.

Tips & tricks?

CapaCryl Aqua Venti bevat een specifiek gekozen bindmiddel dat bestaat uit een combinatie van alkydharsemulsie en acryl. Daardoor blijven de vulstoffen en pigmenten mooi gebonden. Bijgevolg is de lak minder gevoelig aan verpoedering en glansverlies door blootstelling aan uv-straling. CapaCryl Aqua Venti is bovendien elastischer dan een alkydlak.

Categorieën: Verf

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *