Gevels hebben in België te maken met pittige weersomstandigheden. Naast regen, winterse neerslag en wind laat ook de zon zich in ons land regelmatig zien. Het is dan ook niet

eenvoudig om gevels langdurig te beschermen en mooi te houden. Caparol Clean Concept biedt hiervoor dé oplossing.

Caparol Clean Concept

Het Caparol Clean Concept, dat al jaren met succes wordt geïntroduceerd, vermindert de vervuiling van gevels aanzienlijk en verlengt de levensduur. Hierdoor wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de duurzame vormgeving van gebouwen.

Langer proper

Het oppervlak van kleine en harde kwartsdeeltjes zorgt ervoor dat vuil niet gemakkelijk aan het oppervlak kleeft. Het resultaat: een langer propere gevel.

Bescherming tegen vervuiling

De technologie is gebaseerd op een hard oppervlak met een mineraal karakter. Het oppervlak is weinig thermoplastisch, week hierdoor nauwelijks op, zelfs bij extreme zomerhitte. Dit vermindert de verontreiniging aanzienlijk doordat vuildeeltjes, fijn stof en sporen zich niet kunnen aanhechten. Alles wat kortstondig aan de het oppervlak blijft hangen, wordt weggespoeld bij de volgende regenbui.

Sneller droog

Dankzij de speciale oppervlaktestructuur betekent dat dat vocht beter wordt verdeeld en extreem snel verdampt. Het resultaat: nauwelijks kansen voor algen en schimmels.

Intelligent droogbeheer

Vocht wordt nog sneller naar buiten getransporteerd – gevels drogen meetbaar sneller. Dit technologische voordeel is bevestigd in wetenschappelijke vergelijkingstests.

Langer mooi

De basis hiervoor is een UV-bestendig bindmiddel met extreem lichtbestendige pigmenten. Het effect: langere kleurstabiliteit.

Het geheim van kleurglans ligt in het bindmiddel.

Met de Nanokwarts -technologie binden silicaatdeeltjes op nanoschaal zich stevig en onlosmakelijk met het organische bindmiddel. Hierdoor zijn de kleurstabiele anorganische pigmenten stevig geïntegreerd in het pantser. Het voordeel: minimaal verkrijten en lange kleurstabiliteit.

Nog niet overtuigd? Surf dan naar: https://www.caparol.be/producten/assortiment/thermische-gevelisolatie/clean-concept

Categorieën: Verf

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *