Al eeuwenlang worden gevels geaccentueerd met randen, afboordingen en versieringen met een reliëf. Vroeger werden deze ornamenten uit steen gebeiteld, een nauwgezet en gedetailleerd werk dat enkel door een geoefende hand kon worden uitgevoerd. Dankzij de profielen, nok- en gevelelementen uit het Capapor-gamma van Caparol hoort dit minutieuze werkje gelukkig tot de verleden tijd.

De Capapor gevelprofielen zijn stijlvol, licht, veelzijdig en resistent. Ze worden vervaardigd uit een stevig en licht constructiemateriaal. Maar vooral de gemakkelijke applicatie maakt de Capapor-elementen een uitmuntend product om je gevels te verfijnen met klassieke architecturale details.

De Capapor gevelprofielen worden gelijmd op de wapeningslaag. De pleisterlaag kan je er gewoon tegenaan zetten. Nadat je het gevelprofiel hebt bevestigd, kan je ze schilderen om de look te matchen met het gebouw. Met Capapor heb je de mogelijkheid om raamomlijstingen, raamdorpels, sierelementen en hoekstenen te creëren.

Dit geldt zowel voor nieuwbouwprojecten die je kan uitvoeren in een klassieke stijl, als voor oudere gebouwen die nood hebben aan een gevelrenovatie waarbij je de bestaande profileringen moet herstellen of waarbij je de buitenmuren wilt herprofileren. De Capapor-elementen kunnen op maat worden gefabriceerd voor een naadloze overgang tussen oud en nieuw. Naast de klassieke architectuur, kunnen de Capapor gevelprofielen ook dienen voor toepassingen bij gebouwen met moderne/minimalistische stijl om bepaalde strakke vormeffecten te creëren. Kortom, met Capapor zijn de mogelijkheden eindeloos, maar dat ontdek je snel genoeg wanneer je er zelf mee aan de slag gaat.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *