In de Kortrijkse rand ondergaat de wijk Cederlaan een volledige opwaardering. De metamorfose omvat de bouw van laag energetische appartementen, woningen en assistentieflats maar ook de renovatie van bestaande woningen tot bijna-energieneutrale woningen. Het Capatect System Keramik verleent de woningen in het project naast uitmuntende thermische prestaties een markant gevelbeeld.

De wijk Cederlaan in Kortrijk werd in de jaren 50 gebouwd en voldeed niet langer aan de huidige comfort- en energie-eisen. Een renovatie drong zich op, in combinatie met nieuwbouwwoningen, appartementen en assistentieflats. KRAS architecten uit Gent gaat daarmee voor een duurzame verdichting en optimalisatie van het woningbestand.

Frisse dynamiek
Net zoals het woonaanbod is ook het gevelbeeld divers in de wijk. Voor bepaalde delen viel de keuze op Capatect System Keramik. Ideaal voor een afwerking met baksteenstrips of zoals in dit geval keramische materialen, in plaats van crepi. Het systeem is robuust, onderhoudsvriendelijk en biedt veelzijdige afwerkingsmogelijkheden. Zoals de mix van groene en turquoise tegels met matte én blinkende afwerking, die Tegelbedrijf De Vos uit Kortrijk plaatste in meerdere straten in de wijk!

Bouwheer: Wonen regio Kortrijk
Uitvoering: Devos Tegelbedrijf
Architect: Kras Architecten
Dealer: Vandeweege


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *