Voor een optimaal energiezuinige woning is de afstemming van vloer, – muur- én dakisolatie cruciaal. De verschillende soorten isolatie moeten perfect op elkaar aansluiten om koudebruggen te voorkomen. Met een ETICS-gevelsysteem bespaart de architect zich heel wat denk- en tekenwerk. Het volledige gevelvlak wordt geïsoleerd en kan nadien afgewerkt worden met verschillende materialen of technieken.

Bij zowel nieuwsbouw als renovatie moet de architect elke materiaalovergang goed analyseren om koudebruggen te vermijden en knooppunten EPB-conform te maken. Het uitwerken van de aansluitingen van verschillende gevelmaterialen zorgt voor heel wat denk- en tekenwerk. Een ETICS-systeem, of buitengevelisolatiesysteem, kan dan soelaas bieden.

Continuïteit verzekerd

Een ETICS-systeem bestaat uit verschillende op elkaar afgestemde componenten waaronder isolatie en afwerking. Eén aannemer isoleert de gevel en werkt hem af in de gewenste materiaalcombinatie.

Verschillende afwerkingsmogelijkheden

Met een ETICS-systeem combineer je de isolatie van een gevel langs de buitenkant met de afwerking. Er zijn verschillende afwerkingsmogelijkheden zoals steenstrips of crepi in diverse structuren waaronder ultraglad, fijn, korrel of gegroefd. Het resultaat? Een moderne, opgefriste gevel én een verhoogd wooncomfort, een verminderd energieverbruik en een stabiel binnenklimaat doorheen de seizoenen.

CAPAROL BIEDT DÉ TOTAALOPLOSSING

In het Caparol-gamma vind je een ruime keuze aan Capatect-gevelisolatiesystemen. Met deze systemen isoleer je de buitenkant van een gebouw, zowel bij nieuwbouw als bij bestaande panden. De afwerkingsmogelijkheden zijn haast onbeperkt. Meer nog, je kan zelfs meerdere afwerkingen combineren in één gevelvlak.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *